Getuigenissen

Omdat we het zelf met veel minder overtuiging kunnen zeggen dan mensen die we begeleiden of van wie een naaste hebben begeleid, geven we u graag een aantal getuigenissen mee. We hopen dat ze u kunnen helpen om snel genoeg aan te kloppen, zodat u geen goede zorg hoeft te missen. Het is immers belangrijk dat we elkaar tijdig leren kennen. Om samen over leven en over kwaliteit van leven te spreken. Pas dan kunnen de nodige sereniteit creëren waarbinnen een écht afscheid mogelijk wordt. En waarbij we samen zoveel als mogelijk de wens van de patiënt en zijn naasten kunnen respecteren.

 

'Oorspronkelijk stond ik daar weigerachtig tegenover, zag er het nut niet van in en wou geen pottenkijkers in huis die me gingen vertellen hoe ik het moest aanpakken. Geen betuttelingen, want daaraan had ik geen behoefte. En mijn gevoelens delen met iemand die ik niet kende, wilde ik al helemaal niet.' Greet.

Lees de volledige getuigenis van Greet

 

'Ik kan jullie moeilijk zeggen wat nu precies het verschil maakt, simpelweg omdat alles zo evident leek. Maar als ik er nu, na enkele weken, eens over nadenk dan komt vooral jullie "er bestaat voor elk probleem een oplossing"- visie veel terug.' Monique.

Lees de volledige getuigenis van Monique