Inleiding

Palliatieve zorg - Beslissingen bij het levenseinde en vroegtijdige zorgplanning

 

Palliatieve zorg

Wanneer u  op deze pagina’s terecht komt is de kans groot dat u zelf of iemand uit uw naaste omgeving met een ongeneeslijke ziekte geconfronteerd wordt.

Wellicht komt er zoveel op u af dat u nood heeft aan zekerheid, duidelijkheid, ondersteuning. Wellicht heeft u honderden vragen...

Onze palliatief deskundig verpleegkundigen weten uit ervaring hoe uiteenlopend die vragen - en ook de antwoorden - kunnen zijn. Het is onze job om de juiste vragen te horen en het antwoord te geven dat u nodig heeft.

Er zijn twee dingen die we voor u kunnen betekenen.

Enerzijds brengen wij u informatie. Over wat u kan doen om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken, over wat u te wachten staat, welke beslissingen u kan nemen,... .  Anderzijds ondersteunen wij u en/of de patiënt concreet, thuis en samen met de huisarts en het team van zorgverstrekkers dat mogelijks aanwezig is.

Wie dat wenst, vindt meer volledige informatie over palliatieve zorg en beslissingen bij het levenseinde onder ‘INFO’. Of u kan ons met uw concrete vraag naar ondersteuning rechtstreeks contacteren. De contactgegevens van het netwerk van uw regio vindt u onder ‘CONTACT’ of door hieronder op het logo te klikken.

Beslissingen bij het levenseinde en vroegtijdige zorgplanning

Misschien komt u op deze pagina terecht omdat u nu al wilt nadenken over de zorg die u later wilt, of omdat u een aantal specifieke wensen wilt vastleggen. Wensen waarvan u verwacht dat men er rekening mee houdt eens uw levenseinde dichterbij zal komen en u het zelf misschien niet meer zal kunnen verwoorden.

Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Door onze uitgebreide ervaring met palliatieve situaties zijn wij expert in alles wat met het levenseinde te maken heeft. Ook in de ingewikkelde wetgeving die het levenseinde regelt.

Ook hier kunnen wij  voor u twee belangrijke dingen doen. Onder ‘INFO’ vindt u uitgebreide informatie over de mogelijke beslissingen bij het levenseinde en de mogelijkheid om uw wensen vooraf te bespreken en neer te schrijven. Met een aantal vragen kan u ook terecht bij het netwerk van uw regio. Neem best contact op met het netwerk van uw regio via 'CONTACT' om de concrete dienstverlening te kennen, want ze is wat verschillend. Of klik op één van de onderstaande logo's.

 

                              

Aalst-Dendermonde-Ninove                  Gent-Eeklo                                Waasland                           Zuid-Oost-Vlaanderen

 

Om het netwerk van uw regio te kennen, kan u ook hieronder de postcode van uw woonplaats ingeven.

Vind het Netwerk Palliatieve Zorg van uw regio.

Voer uw postcode in of gemeente